onsdag 2 augusti 2017

Miljöombyte och miljöträning

Tråkigt är inte kul så för att få lite roligare och få lite miljöombyte så lastade vi hästarna och åkte till Hovdala slott för vårt vanliga dressyrpass. Det var nyttigt för pållarna att träna på att lastas tillsammans. Att åka tillsammans är inga problem, problemet är när Lusen går ut då blir ponnyn så sällskapssjuk att han börjar tramsa sig i släpet. När Lusen sedan ställer sig bredvid släpen så ponnyn inte kan se henne, då tror ponnyn att hon försvunnit för gott och blir mer eller mindre galen. Så att träna på att lastas och lastas ur en i taget är nyttig träning för våra hästar😊





Vi fick till ett bra pass som också blev ett bra miljöträningspass. Det finns en lite träbro också som vi så klart gick över, med viss tvekan på ponnyn. 
Samma jobbiga procedur att lasta på vägen hem. Ponnyn måste lastas först och när Lusen står kvar utanför blir han tveksam för tänk om Lusen blir kvar och bara han går in i transporten och åker ifrån Lusen.........det tar några minuter längre att lasta när ponnyn blir så där fjantig. Lusen däremot går in så snällt som vanligt. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar