måndag 12 januari 2015

Egon och WE-träning

I helgen blåste och stormade det rejält. Jag skulle åka till Staffanstorp för att under en heldag träna WE både teoretiskt och praktiskt. På lördagen började Egon att blåsa och regna så pass mycket så jag funderade på om vi inte ens skulle komma iväg på WE-träningen. Natten mot söndagen var det svårt att sova då vinden ven och rutorna skallrade. På morgon blev det en kall raggar-dusch eftersom vi inte hade något varm-vatten, vaknade i alla fall till om man säger så.
Ner till stallet och fixa ponnyn, tog sedan ungefär en minut att lasta, ett halvhjärtat försök sedan gick han på. Tror han var hungrig och ville in och äta hö:) Resan mot Staffanstorp gick i 50. Vinden tog i ordentligt ibland men i den hastigheten gick det bra att köra. Väl framme fick ponnyn en box till sitt förfogande över dagen. Det var hästar överallt runt honom och han hade mycket att titta på. Han var lite på tå men lugnade sig ganska snabbt och gillade läget i sin box.


När ponnyn var installerad fick vi fika och teori-genomgång av alla WE-hinder. Vi var 11 deltagare både ungdomar och vuxna, jättetrevliga människor. Efter lunch byggde vi banan och sedan red vi i tre grupper. Ridhuset var stort, ljust och luftigt och underlaget var jättebra. Jag och ponnyn fick riktigt bra tips hur vi ska fixa klockan och även i enkelslalomen. Fick fin kontakt med ponnyn, so far bästa ridpasset i år:) Ponnyn var lugn och cool hela dagen och fixade allt utom att gå nära bordet, det var ganska stort och brunt och väldigt läskigt.









Foto: Maken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar