måndag 30 maj 2016

Hårt jobb lönar sig till slut

Vår ponny var inte så lätt när vi köpte honom. Han var och är snäll i boxen men han var svårriden och omöjlig att lasta. Lastningen har vi jobbat hårt med och nu lastar han sig själv, så jag vet att hårt jobb ger betalt till slut.
Dottern har jobbat med ridningen, frustrerad ibland så det sprutat ur öronen men har alltid fortsatt jobba. Små steg framåt, lite tillbaks och sedan ytterligare ett steg framåt. I vintras tog de tillsammans ett jättekliv framåt med formen och sedan dess har mycket lossnat, hoppningen tex. 
Nu har de börjat få betalt för allt slit. Efter två tävlingar på 65%, precis utanför placering kom de i helgen trea, på nästa 69%. Så roligt för dem.

Vi åkte till Staffanstorp för Knock-out final för LC-lagen. Vi hade två lag med i finalen från vår ridklubb. 
Dottern tyckte ponnyn var slö på framridningen. Vi pratade lite om hur hon kunde driva på lite mer och ta mig tusan så fick hon lite bättre bjudning på tävlingen. Och formen höll sig i princip hela tiden.



Ponnyns förra ägare kom också och tittade och hon var så glad för hur väl dottern och ponnyn trivs ihop.

Tävlingen gick jättebra och dottern var nöjd. Härligt. 


Vårt lag kom på sista och femte plats. Det andra laget kom trea. Alla kämpade väl och var så duktiga. 
Bäst gick det nog för dottern, allt arbete och slit gav nu utdelning. De kom totalt trea i klassen och fick rosett, plakett och en flaska med spray-glans. Nöjd kan man väl säga.



Lite chockad till och med.....






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar