Frissan igår, klippning och slingor och puffa upp lite:)
Handlar om mitt liv, en dagbok eller veckobok kan man väl säga, skriver för mig själv om stort som smått. Jag gillar att träna främst löpning och styrketräning. Jag rider min lusitano, working equitation. Jag lagar mat och gillar att läsa deckare.
tisdag 27 september 2016
Ride, Wine & Dine
I helgen var jag och Lusen iväg på ridläger. Superroligt. Det började redan i torsdagskväll när jag förberedde genom att putsa sadel, träns och stövlarna. Man måste vara fin på läger. Lusen fick duscha också så alla bajsfläckar försvann.
På fredag-morgon fixade jag stallet och red en halvtimme på lusen, hon var så fantastisk, mjuk och följsam. Jag lastade alla grejor och fixade transporten. Efter lunch lastade jag Lusen och vi drog iväg.
Väl framme fick jag en stund åt att installera Lusen och att packa upp. Jag träffade de andra deltagarna alla verkade vara glada och trevliga.
Vi började lägret med presentation av varandra och vår hästar sedan hade vi teori. Vi fick veta om bakgrunden om centrerad ridning.
Sedan satte vi oss ute med ett glas champagne. Tänk att det fortfarande går att sitta ute så här i slutet på september.
Vi bjöds på en fantastisk god kyckling med klyftpotatis, pesto och ugnsstekta morötter med chevre.
Lusen i sin box, hon trivdes inte riktig bra, åt inte så bra och var lite orolig.
Många katter fanns det:)
På lördagen fick vi först sitta på bollar och göra en massa olika övningar avsuttet. Sedan fick vi rida och tränare M gick igenom vår sits. Jag fick ändra en del. Det kändes väldigt konstigt men efterhand blev det bättre och bättre. Efter lunch blev vi longerade, jag fick prova att sitta på två bollar mellan rumpan och sadeln i både skritt och trav. Syftet var att känna att jag satt på mina sittben. Jättebra övning.
På söndagen blev det ett ridpass, stretch-övningar och mental träning.
En lyxig helg var plötsligt till ända, god mat, god dryck och fantastiska människor.
Hoppas jag får möjlighet att göra något sånt här igen.
torsdag 22 september 2016
Hur dömer domaren?
Ibland undrar jag just det. Har tävlat själv och tyckt det gått bra och fått lägre % än förväntat men det har även varit tvärtom. Bättre % än vad jag tyckte eller kände precis efter en ritt. Har även sett andra ekipage som gått en jättebra runda men fått låga % och även här har jag tyckt tvärtom.
Jag och dottern åkte till Torreberga och fick lyssna på en dressyrdomare, hur hon tänkte kring olika poäng. Sedan fick vi även döma ett ekipage och skriva protokoll för ett annat ekipage.
Det går snabbt, man kan inte tänka efter särskilt mycket, det gäller att sätta poängen och ev en liten kommentar om betyget blir lågt. Det var inte heller så lätt att vara protokoll-skrivare, lätt att komma av sig.
Fick även en del tips på vad som är viktigt för de olika nivåerna. Överlag väldigt bra, nyttigt och framförallt trevligt.
Jag och dottern åkte till Torreberga och fick lyssna på en dressyrdomare, hur hon tänkte kring olika poäng. Sedan fick vi även döma ett ekipage och skriva protokoll för ett annat ekipage.
Det går snabbt, man kan inte tänka efter särskilt mycket, det gäller att sätta poängen och ev en liten kommentar om betyget blir lågt. Det var inte heller så lätt att vara protokoll-skrivare, lätt att komma av sig.
Fick även en del tips på vad som är viktigt för de olika nivåerna. Överlag väldigt bra, nyttigt och framförallt trevligt.
Det var även kul att L8 kom fram till dottern och berömde henne och ponnyn för de trevliga uppvisningen av WE på Hovdala. Kul:)
måndag 19 september 2016
Äppelpaj
Äntligen gjorde vi en äppelpaj. Det är ju såååå gott. Smulpaj med Anna-äpple från trädgården med vaniljsås och vaniljglass.
Skåneleden
Vi började strax utanför Ystad och gick till Sandhammaren. Drygt 20 km i halvstorm. Tur att det var varma vindar, annars hade vi nog dött.
Vi gick på asfalt, grusväg, lössand, mjuka stigar, underlaget var verkligen varierat.
Utsikten var för det mesta storslagen.
Fikapaus.
Kor och får såg vi i massor då vi gick genom deras hagar.
Vem har sagt att Skåne är platt? Det var det inte här.
Ale Stenar
Blåsigt värre.
Vi åt stekt sill med mos i Kåseberga. Ganska gott. Var ganska segt att fortsätta efter lunchen då vi fick gå ett par km i lös sand. Efter ett tag lättade det när vi kom ut på vägar och stigar igen.
Återigen en härlig dag på sydkusten.
onsdag 14 september 2016
Lusen hos hovslageren
Igår var det dags för lusen att åka till hovslagaren för första gången. Hon har bara varit halvskodd och bara kallskodd. Nu var det tänkt att hon skulle få skor runt om och dessutom bli varmskodd. Hon var lite spänd och nervös.
Lite mer nervös när det rök. Det hela gick dock bra och hon kunde slappna av mot slutet. Nya fina skor runt om.
En gäspning tyder väl på att man är ganska lugn:)
Glädje
Idag väljer jag att vara glad:)
Eller den där glädjen med sin bästa vän. En bild från tävlingen i helgen. Dubbel glädje.
Både ponnyn och dottern. Härligare bild får man leta efter.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)