måndag 23 november 2015

Vinter, bio och födelsedag

Helgen kom och gick, stressnivåerna är fortfarande höga på jobbet men nu är det helg:)
Började freda-kvällen med middag i lugn och ro, sedan till stallet. Dottern red en sväng och jag fixade i stallet. Veterinär Ann kom och skulle ge sprutor, botulism och hästinfluensa vaccin. Det går inte att lura ponnyn, han visste vad som var på gång. Trots att han fick mumsa fritt av musslin och att Ann smög med sprutan så gjorde ponnyn ett jätteryck och vaccinet hamnade till stor del utanpå halsen. Ann trodde nog att han ändå fått i sig tillräckligt. Det får vi hoppas.........Hästinfluensa-sprutan gick något bättre, det hamnade i alla fall på insidan:)

På lördagen vaknade vi till kyla, jag började julpynta lite sedan åkte jag till stallet för en rofylld skrittrunda. Man kan väl säga att det var något mer än krispigt ute. Det var trevligt men tår och fingrar dog lite.


På eftermiddagen gick vi på bio, sista delen i Hunger games. Den var spännande, om än något förutsägbar så gick nästan 2,5 timmar i ett nafs. 


Vi åkte och handlade till kalaset imorgon och sedan käkade vi middag på Wookhouse. 



Gott som vanligt:)

Sonen sa att det skulle snö på lördags-natten, vi var väl lite tveksamma men han stod på sig och såg till att han och maken bytte däck på båda bilarna. Kan väl säga att vi är tacksamma för att han stod på sig. 

Jag tror det snöade 15 cm under natten.




Dottern red lite barbacka eftersom ponnyn ska ta det lugnt några dagar. 

På eftermiddagen var det kalas för dottern som fyller 15 år. 
I somras köpte vi en moppe till henne men den har hon ju inte fått köra ännu. Den har stått hos morfar och dottern och morfar har övningskört en hel del. Men nu får hon ju köra den lagligt så morfar körde upp den till dottern. Äntligen. Synd nu bara att vägarna är täckta av ett is-lager så nu får hon ändå vänta en dag eller två innan hon kan ut och dra repor med den. Hon fick en packbox i present och det kom som en överraskning. Hon blev såå glad.

 Morfar kommer med moppen:)
 En glad 15-åring

Grattis älskade unge,
Sedan blev det middag, italienskt, så klart:) och tårta och spette-kaka. Precis som det ska.
Dottern fyller ju egentligen inte förrän i dag så vi sjöng och uppvaktade henne idag på morgonen:)

och ikväll kommer vi att fira lite till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar