onsdag 17 april 2019

Sadelutprovning

I fredags hade jag bokat en sadelutprovare till Lusen. Hon har en sadel som är utprovad till henne för ca 2 år sedan och jag tänkte att den kanske behöver justeras lite. Sedan har vi ponnyns gamla sadel som dottern använder. Hon gillar den sadeln men den är ju som sagt inte inpassad till Lusen. Vår förhoppning var att båda sadlarna skulle kunna justeras till att passa Lusen.  

Utprovaren ritade på Lusen och förklarade att ingen av våra sadlar passade, att hon inte kunde jobba med sin rygg i våra sadlar. Trist.
Vi provade några olika sadlar och Lusen stod emot och slängde med huvudet. 

Vi tänkte inte så mycket just då men svalde allt med hull och hår. 

När vi var klara hade vi fått veta vilken sadel vi behövde köpa.
Lusen behövde gå lite så dottern slängde på sin sadel och började rida. Lusen blev lugn och stilla med sitt huvud. Nu började jag tänka, vad sa utprovaren egentligen????

Det hon sa stämmer inte så bra med hur Lusen arbetar och med hur hon ser ut. Sadeln ligger kanske inte perfekt utan padd, vilket vi redan visste, det är ju därför vi har en padd under....
Lusen verkar också tycka att sadeln är OK.

Frågetecknen hopar sig...
vi bestämde att dottern ska fortsätta rida som hon gör nu och vi ska ha kolla på Lusens rygg, det har vi i och för sig redan men ha lite extra koll för att se om vi ska byta sadel eller inte.
Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar